Cart 0

Predugovorna obavijest

Odredbom čl. 57. st. 1. Zakona o zaštitit potrošača (N. N. 41/14 i 110/15), propisno je kako trgovac, prije nego što potrošač sklopi ugovor izvana poslovnih prostorija, odnosno ugovor na daljinu ili bude obvezan odgovarajućom ponudom mora na jasan i razumljiv način obavijestiti potrošača o svemu što je navedeno u Predugovornoj obavijesti.

Pri naručivanju proizvoda sredstvima daljinske komunikacije potrošač će biti odmah upoznat s svim propisnim podacima iz članaka 57. st. 1. a u svezi s. čl. 66. st. 2. Zakona o zaštiti potrošača.

Ukoliko potrošač nakon pregleda i razumijevanja ponude i Predugovorne obavijesti, pošalje narudžbu, smatra se da time sklapa ugovor o kupoprodaji. Potvrdom narudžbe kupac se obvezuje na plaćanje po uvjetima ponude ukoliko je roba ili usluga dostupna.

Predugovorna obavijest je dostupna na stranicama guliver.hr

Glavna obilježja robe

Glavna obilježja robe potrošaču su dostupna prilikom pregleda pojedinih ponuđenih artikla namijenjenih za prodaju putem Guliver moda d.o.o. Internet trgovine.

Naziv, sjedište, telefonski broj, adresa elektroničke pošte:

 Guliver moda d.o.o., Zoranićeva 16, 21 210 Solin, Hrvatska 

Telefon:  +385 21 243 425 ili 21 243 424

E-mail: [email protected]

Guliver moda d.o.o. prodajom putem Online trgovine nastupa u svoje ime.

Cijene proizvoda istaknute su na stranicama Guliver moda d.o.o. Internet trgovine izražene su u hrvatskim kunama (HRK) i u njih je uračunat PDV. Trošak dostave obračunava se automatski prilikom kupnje proizvoda ovisno o ukupnoj vrijednosti naručenih prozivoda i adresi dostave te će biti prikazan u košarici.

Trošak će također biti izražen za računu koji se generira nakon završene kupnje. Guliver moda d.o.o. zadržava pravo pogreške u opisu i fotografiji, te reklamnom prikazu proizvoda. Sva prava kupca na reklamacije i povrate opisani su u Općim uvjetima poslovanja.

Guliver moda d.o.o., u svrhu sklapanja Ugovora, ne obračunava troškove uporabe Internet stranice Online trgovine.

Uvjeti plaćanja:

Kupac je dužan obaviti uplatu općom uplatnicom ili internet bankarstvom u roku od 24 sata od trenutka narudžbe te ćemo istu otpremiti nakon što banka provede nalog. U poziv na broj potrebno je navesti broj narudžbe, a plaćanje se vrši na IBAN :HR6323600001102472718 U Zagrebačkoj banci.SWIFT CODE:ZABAHR2X

Nakon obavljene narudžbe, a unutar 24h poslati ćemo vam ponudu putem email-a koji ste naznačili prilikom narudžbe. Naručenu robu plaćate po ponudi, a po primitku uplate naručena roba biti će poslana na vašu adresu.

Nakon zaprimljene narudžbe te potvrde iste pošiljku ćemo uputiti na vašu kontakt adresu, a prilikom preuzimanja pošiljke od dostavljača dužni ste platiti otkupninu u vrijednosti naručenih artikala s uračunatim PDV-om +iznosom troškova dostave (ukoliko ste dužni platiti dostavu). Međunarodna dostava ne podržava plaćanje pouzećem. 

Na stranici T-com Pay Waya odaberite vrstu kreditne kartice kojom plaćate i unesite tražene podatke. Omogućeno je plaćanje MasterCard®, Maestro® i Visa karticama. Kad potvrdite kupnju, vidjeti ćete potvrdu o svojoj narudžbi koja će biti poslana na vašu e-mail adresu. T-com Pay Way sustav poslat će vam potvrdu na e-mail o autorizaciji vaše kartice za navedeni iznos. Radi vaše zaštite Pay Way sustav ne dopušta nam naplatu većeg iznosa od autoriziranog niti uvid u broj vaše kreditne kartice.

U Guliver moda d.o.o. webshopu također je omogućeno plaćanje na rate ukoliko vršite plaćanje karticom putem T-com Pay Waya.

Plaćanje na rate moguće je sljedećim karticama:

DINERS OD 400KN 2-6 RATA

MAESTRO OD 200KN 2-6 RATA (PBZ)

MASTER CARD OD 500kn  2-12 RATA

VISA OD 500 KN 2-6 RATA (PBZ)

VISA OD 500KN 2-12 RATA (ZABA) 

Isporuka robe 

Naručenu robu dostavit ćemo na vašu adresu unutar Republike Hrvatske po izboru dostavom unutar 3-5 radnih dana  od trenutka potvrde raspoloživosti naručenih artikala. Trošak dostave na području Republike Hrvatske naplaćuje se 30 kn, a za narudžbe u iznosu većem od 500,00 kn trošak dostave je uključen u cijenu. Kupac je dužan odmah prilikom preuzimanja robe provjeriti stanje pošiljke i o eventualnim vidljivim oštećenjima ambalaže ili robe zatražiti od dostavljača da se pisano očituje o viđenom, reklamacijom. Ukoliko zaprimanjem proizvoda primijetite oštećenja, da nas obavijestite na vrijeme putem e-pošte na [email protected] .

Sve pisane prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (N.N.41./2014.), možete poslati putem pošte ili elektroničke pošte: 

Pravo na jednostrani raskid ugovora 

Potrošač ima pravo jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu (internet trgovina), u roku od 14 dana. U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod. U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok počinje teći od dana sklapanja ugovora. Ugovor se raskida pisanom obaviješću o raskidu poslanom trgovcu. Obavijest o raskidu ugovora se šalje na adresu: Guliver moda d.o.o., Zoranićeva 16, 21 210 Solin, Hrvatska ili na email: [email protected]

Obrazac za jednostrani raskid ugovora preuzmite ovdje.

Ugovor je raskinut u trenutku kada je trgovac primio obavijest o raskidu. Smatra se da je ugovor raskinut na vrijeme, ako je obavijest o raskidu upućena unutar predviđenog roka od 14 dana od preuzimanja robe. U slučaju raskida ugovora, potrošač je dužan u svom trošku vratiti proizvod trgovcu. Potrošač ne odgovara za štetu koju je trgovac pretrpio zbog raskida ugovora. Trgovac je dužan, u roku od 14 dana od dana primitka pisane obavijesti o raskidu, vratiti potrošaču cjelokupan iznos koji je potrošač do trenutka raskida platio na temelju ugovora.

Proizvod mora biti u originalnoj neoštećenoj ambalaži, proizvod mora biti neoštećen i ispravan te ne smije imati na sebi nikakve preinake (neovlašteni popravak proizvoda, neispravno rukovanje), proizvod mora biti sa svim dijelovima unutar proizvoda, sa svim pripadajućim proizvodima i dodatnim priborom te je potrebno vratiti originalni račun.

Troškovi vraćanja robe 

U slučaju da potrošač koristi svoje pravo na jednostrani raskid Ugovora obvezan je snositi izravne troškove povrata robe. 

Odgovornost za materijalne nedostatke 

Guliver moda d.o.o. je odgovoran za materijalne nedostatke na kupljenim proizvodima (reklamacija) sukladno važećim propisima (Zakon o zaštiti potrošača N.N., 41/2014. 110/2015. i Zakonu o obveznim odnosima N.N., 35/05, 41/08, 125/11, 78/15).  

Guliver moda d.o.o. nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obveze koje se nalaze u domeni dostavljača (tvrtke koja obavlja poslove dostave proizvoda). U slučaju da vam je pristigla pošiljka oštećena u transportu, vratite istu po dostavljaču na našu adresu, a vama će biti poslana nova pošiljka s ispravnim artiklima na naš trošak.

Reklamacija se priznaje samo uz predočeni originalni račun kao jedini dokaz kupnje. U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se potrošačima u razumnom roku zamjena proizvoda, ili uklanjanje nedostataka na reklamiranom proizvodu, ili sniženje cijene proizvoda. Ako u razumnom roku se ne može kupljeni proizvod zamijeniti ili popraviti, moguće je raskinuti Ugovor a novac će biti vraćen. Proizvode koje je potrošač pokušao popraviti ili prepraviti i proizvode koji su oštećeni zbog neprikladne upotrebe nije moguće reklamirati.  Obavijesti u slučaju spora oko opravdanosti reklamacije i/ili načina na koji je proizvod vraćen: Proizvodi moraju biti vraćeni u originalnom pakiranju te pravilno zaštićeni kako bi se spriječila mogućnost oštećenja proizvoda prilikom transporta. 

Za postojanje materijalnih nedostataka na robi kontaktirajte nas na: 

Završne odredbe

Za sve što nije uređeno ovim uvjetima korištenja primjenjuje se Zakon o elektroničkoj trgovini, Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o obveznim odnosima i drugi zakonski propisi koji dijelom uređuju pojedina pitanja iz ovog područja. Guliver moda d.o.o. i Kupac će sve  eventualne sporove nastojati riješiti  sporazumno, a ako u tome nikako ne bi uspjeli, spor će riješiti stvarno i mjesno nadležni sud u Republici Hrvatskoj. Sporovi se mogu rješavati  i izvansudski u slučaju prijedloga za mirenje pri ovlaštenom centru za mirenje u skladu sa Zakonom o mirenju i Pravilnikom odabranog centra za mirenje ili pri Sudu časti Hrvatske gospodarske komore (HGK) u slučaju prijave kupca Sudu časti, na koja prava potrošača upućuje Zakon o zaštiti potrošača.

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio kupoprodajnog ugovora.